miercuri, 16 decembrie 2009

Colind de Crăciun

Cînd eram mic, în la fel de micul orăşel Cîmpulung Moldovenesc (care în ciuda numelui se află în Bucovina), îmi doream să văd şi eu un brad frumos de Crăciun, aşa cum mai scăpau uneori prin filmele americane supertăiate de la cinematograf sau prin desenele animate cu Tom şi Jerry, pe care le mai prindeam la cîte-un matineu pe televizorul Elcrom, sau Telecolor, şi la un video antediluvian, care mai şi prindea banda uneori.
Aveam şi noi pe platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor (care cred că tot aşa se cheamă şi acum) un brad împodobit cu cadouri din carton şi becuri colorate.
Nu mai ştiu exact dacă înainte de revoluţie sau după, imediat, pentru că eram destul de mic. Ştiu că am avut brazi frumoşi, înalţi, în oraş, dar am rămas mereu cu părerea de rău că nu-s ca în filme, că n-au destule beculeţe şi globuri şi că nu-s destul de coloraţi.
Din punctul asta de vedere, în Braşov, de cînd stau aici, mi-a plăcut mereu bradul, cu care am devenit destul de apropiat, el fiind şi subiectul unora dintre articolele mele.
Şi pentru că se simte nevoia unei noi postări, iar bradul din piaţa sfatului, fotografiat cu noul d200 uitat pe WB de bec incandescent şi cu compensare în minus (adica, in capu' meu, am crezut ca spre albastru, dar abia seara cind am citit cartea tehnica am aflat ca minus inseamna mai mult galben şi rosu, ca aşa-s aştia de la Nikon pe dos) îmi aduce aminte de bradul pe care mi l-aş fi dorit în oraş cînd eram copil, am zis să nu-l ratez anul acesta.
Şi ca să nu se supere mogulii, deşi nu fac politica pe blog, am poze si de la Olimpia, de la Tîrgul de Crăciun, făcute altă dată.

Sper sa se vada ca ninge, pe alocuri.

1.


2.


3.


4.


5.


6.


7.


8.

6 comentarii:

Hudini Silviu spunea...

cred ca pe toti, intr-o oarecare masura, ne gadila putin aceasta perioada a anului..sarbatori fericite tuturor

Andrei Paul spunea...

Asa, cum zisei, ca io uitai sa zic.

Octavian-Andrei Brezean spunea...

faina atmosfera ai surprins, spor in continuare!

Andrei Paul spunea...

Multumesc, Octaviane, si te mai astept pe-aici.

Unknown spunea...

fain man.

Andrei Paul spunea...

Multam, coane!.